2013-11-15 08:28:24• hírek • Szatmár.ro

A kolumbiai nagykövetet fogadták

A kolumbiai nagykövetasszonyt fogadták Bukarestben Aurelian Mihai, Kereskényi Gábor és Mircea Dolha képviselők, a két ország interparlamentáris bizottságának tagjai.

Kereskényi Gábor kiemelte a két ország közötti gazdasági kapcsolatok fejlesztésének fontosságát (Kolumbia jelenleg Románia második legfontosabb dél-amerikai külkereskedelmi partnere), valamint Kolumbia bukaresti nagykövetségének mielőbbi megnyitását. Ez utóbbi azért lenne fontos, mivel jelenleg hét ország tartozik a nagykövet illetékességi területéhez.

- Bár nagy a távolság a két ország között, figyelemmel követjük a térséget, és elismerjük Juan Manuel Santos elnök és kormánya erőfeszítéseit a kolumbiai békefolyamattal, a kábítószercsempészet elleni küzdelemmel, valamint a gazdaság talpraállításával kapcsolatban - hangsúlyozta Kereskényi.

Victoria Gonzalez-Ariza nagykövetasszony válaszában elmondta, országa számára is prioritás a bukaresti nagykövetség megnyitása, a két ország közötti együttműködés a kultúra és sport terén, valamint a kétoldalú gazdasági, kereskedelmi kapcsolatok bővítése.

Ennek fényében a nagykövet támogatja a romániai képviselők azon felvetését, hogy hozzanak létre egy közös kolumbiai-román kereskedelmi kamarát.

A kolumbiai nagykövetasszonnyal találkozott Kereskényi Gábor

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: